Овој човек заработува и до 200 евра дневно стоејќи во редови наместо други!

Фреди Бекит од Фулам во Англија стана професионален стојач во ред и на тој начин заработува за живот. Тој едноставно стои во редот за богатите луѓе кои не го сакаат тоа или кои немаат време…

Фреди Бекит наплаќа по 20 фунти (23 евра) за 1 час за да стои во ред за други луѓе и вели дека тоа му е сосема природно бидејќи е лондончанец. Во добар ден, 31-годишник може да заработи и до 160 фунти (190 евра) дневно, но мора да има трпение на светец, што значи дека понекогаш морал да застане во редот кој едвај се движи, дури, понекогаш и цели осум часа да чека!

Фреди рече дека неговите најдобри работни места се во редот за билети за многу популарни настани, како што се настапи, за клиенти кои се богати со пари и сиромашни кога е во прашање времето, пренесува Мирор.

Во интервју за британските медиуми, Фреди рече: „Работев осум часа за работа чекајќи ред за изложбата на Кристијан Диор V&A за некои многу добростоечки луѓе околу средината на шеесеттите години“.

Тој додаде: „Вистинското чекање во редот беше само три часа, но тие ме замолија да им ги земам билетите и да ги чекам да пристигнат, така што имав часови да го посетам музејот V&A кој се плаќаше 20 фунти на час, беше одлично. !“

Клиентите на Фреди варираат од млади семејства до добростоечки пензионери каде тој ги поминува ледените зимски ноќи во редовите. Според Фреди, летото е неговата најпрометна сезона бидејќи на програмата има многу настани каде луѓето мораат да останат на функцијата поради нивната популарност.

„За жал, мислам дека не можам да наплаќам повеќе од 20 фунти на час, бидејќи не бара никаква вештина, па дури не е ни напорна работа. Но, тоа ми дава многу флексибилност да заработам и да го приспособам моето време. На моите пријатели и семејството им е многу забавно, но дефинитивно не беа изненадени“. Фреди изјави за англиски The Sun.

Рече и дека 8 часа не успеал да работи со полно работно време, бидејќи за жал редиците не траат подолго од неколку часа. Покрај сето ова, Фреди се рекламира на Taskrabbit, каде што рекламира и дружење со домашни миленици, пакување, градинарство.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!