Пилешко месо со ваква бела линија не смеете да јадете, погледнете зошто (ВИДЕО)

Луѓето јадат повеќе месо до било кога и поради тоа што пилешкото месо е толку популарен извор на протеини, не би требало да бидеме изненадени од тоа што одгледувачи на пилињата мораат да исфрлаат повеќе роба на пазарот со се поголема брзинаЗатоа, цената ја плаќаме сите.

Новата компанија која ја лансирала организацијата “Compassion in World Farming” тежнее кон тоа да ги едуцира луѓето во врска со белите линии на некои парчиња бело месо.

Белите линии се знак дека пилето имало мускулна заболување. Како такво не е штетно за јадење, но тоа доста зборува за тоа во какви услови е одгледувано пилето.

Оваа појава го намалува квалитетот на месото и ја зголемува содржината на маснотиите до 224 отсто повеќе, а како што е добро познато, мрсната исхрана е главниот причинител на срцевите заболувања.

Заболувањето зафаќа се повеќе пилиња кои се натерани побрзо да растат за да задоволи нормативот на тежината за продажба. Тежина од три килограми некои пилиња ја постигнуваат за само 47 дена.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!