Тато, кажи ми наместо бајка зошто луѓето гласаат на избори?!

Татко го заспива својот мал син.

– Тато, кажи ми наместо бајка зошто луѓето гласаат на избори?!
– Да се ​​избере влада која ќе ја води државата.
– И како функционира оваа земја?!
– Добро, ќе објаснам многу едноставно – јас, татко ти, сум владата. Затоа што командувам дома. Мајка ти е закон. Затоа што и се важни редот и правилата.

Твојата баба е печатот, медиумите. Затоа што таа е секогаш свесна и знае се. Слугинката е народот. Затоа што тој ја работи најтешката работа. Ти си модерната младина. А твојата помала сестра е надежта за утре.

Детето замислено заспива, а таткото, горд на своите практични објаснувања, ја гаси светилката. Во средината на ноќта малиот се буди за во тоалет. Слуша бучава во собата на слугинката, се приближува и го гледа татко му во кревет со неа.

Исплашен трча во собата на мајка му, но таа цврсто спие. Тој оди во собата на баба му, но таа не го забележува бидејќи гледа ТВ серија. Враќајќи се во детската, ја наоѓа сестра си во влажни пелени… Збунето, малечкото извикува налутено:

– Сега разбрав се – власта го дроби народот. Законот спие. Медиумите си го трошат времето на глупости. Младите се збунети. А надежта за утре е срање!

Извор: Navalica.com

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!