Препорачано

Featured posts

Делта сојот на вирусот ги има истите симптоми како и обичниот Ковид-19, а тоа се треска, кашлица, губење на мирис и вкус, но исто така и главоболка, замор и хроничен замор. Главната разлика е во тоа што овој вид...
Имам млада свекрва, Марина. Тaa има само 43 години. Се омажила рано. Имала само 18 години кога го родила мојот сопруг Раде, а една година подоцна неговиот брат Адам. Таа и мојот свекор имале добар брак. Децата пораснале во среќно...
Трнењето во раката и прстите се случува на секоја 10-та личност во светот. Може да биде привремено или постојано, а се појавува од многу различни причини. Според тоа кој дел од дланката и прстите ви трнат, можете да ја...
Министерот за грижа на селата Милан Кркобабиќ на 28 јуни на Видовден изјави дека ќе биде распишан конкурс за доделување на селски куќи на млади брачни парови и навел дека државата за откуп ќе дава и до 1,2 милиони...
Православните христијани утре ја одбележуваат Митровденската задушница во знак на сеќавање на починатите. Црквата пропишала посебни денови – задушници, четирипати годишно, кога верниците се молат за покој на душите на починатите. Задушница е секогаш в сабота, ден кој црквата го...
Огласот на одредени страници за вработување во Србија, кој ја шокираше јавноста, и кој отворено бара девојки кои ќе бидат деловна придружба на странски бизнисмени, а за тоа добиваат од 200 до 400 евра на час, е измама и...
Британските доктори со своето истражување кое што го направиле, стигнале до следните резултати. Кога телото не произведува доволно хормон инсулин тогаш се развива дијабетес тип 2. Симптомите кои што укажуваат на таа состојба, меѓу другото, се и чувство на...
На народната медицина овој лек ѝ е познат веќе со векови наназад, а благодарение на својот состав, уште одамна се смета и за света храна. Во последно време наидуваме на сè повеќе исповеди во кои луѓето тврдат дека успеале...
Еднаш еден млад човек прашал еден мудрец: „Ти си мудар човек, сите те почитуваат и те бараат за совет. Те молам, кажи ми зошто твојот семеен живот е толку среќен? Која е тајната? Мудрецот се насмевнал и рекол: – Дојди...
Павле Стевовиќ, финансискиот директор на сите претпријатија на Жељко Ражнатовиќ Аркан, пред нотар во Нови Сад открил што се Аркан чувал во своите сефови, а во тоа време го немал никој друг на овие простори. Тој ги открил сите...
error: Содржината е заклучена!